SÄÄNNÖLLINEN LIIKUNTA

"Ihminen ei voi sanoa itseään hyväkuntoiseksi, elleivät hänen sydämensä ja verenkiertonsa toimi moitteettomasti. Tämän perusteella ainoita kuntoa nostavia liikunnan muotoja ovat ne, jotka edistävät ihmisen sydämen ja keuhkojen kuntoa."
Rory Donaldson
Kohtuullisella liikunnalla voisit turvata laadukkaamman elämän kuin se muuten olisi mahdollista. Terveyden ja toimintakyvyn turvaamiseksi liikuntaa tulisi harrrastaa päivittäin. Liikunnan teholla ei ole niin suurta merkitystä kuin säännöllisyydellä.

Päivittäinen kävely auttaa niveliäsi pysymään kunnossa. Tarvitset lisäksi myös vaihtelevampaa, nivelistöäsi eri tavoin rasittavaa liikuntaa, jotta nivelet eivät jäykisty.
Harrastatko terveyttä edistävää liikuntaa?

personal training

"Jos vältämme usein ponnisteluun ryhtymistä niin ennen kuin huomaammekaan kyky ponnistella on lopullisesti mennyt.
Pidä oma kykysi ponnistella hengissä pienen, mitään maksamattoman päivittäisen liikuntasuorituksen avulla."
William James

Liikunta auttaa alaselän kiputilojen ehkäisyssä ja hoidossa. Alaselän lihaksia pidentävä ja rentouttava ja hapenottokykyä parantava liikunta ehkäisee alaselän kipeytymistä.

Jos se on jo ehtinyt kipeytyä, vältä voimakasta harjoittelua samoinkuin täydellistä lepoa. Koska ne tahtovat vain lisätä oireita ja niiden kestoa. Liiku varovasti lisäämällä asteittain liikunnan määrää, koska se vahvistaa lihaksistoa ja parantaa kestävyyttä, liikkuvuutta ja yleiskuntoa. Liikunta vähentää sekä nuorten että vanhempien alttiutta sairastua.

Vähäinenkin säännöllinen liikunta, varsinkin ulkoilmassa, lisää koko kehon aineenvaihduntaa. Ja kun aivot saavat enemmän happea mieli virkistyy ja liikunta tuntuu mielekkäältä.


Golf on terveysliikuntaa

"Sillä ponnistuksesta johtuvan uupumuksen poistaa lepo."
Seneca


Tervetuloa Selkäklinikan sivuille!

© 2021 SELKAKLINIKKA